Дамската чанта като задължителен аксесоар!

Тема: Дамски чанти Коментари: 0

Дамската чанта като задължителен аксесоар!

Чантите са важен елемент от нашия живот, който не може да остане незабелязан. Те са необходимо средство в нашия забързан живот за пренасяне на нужните ни вещи. Но това не е всичко, което една чанта предлага. Често несъзнателно чантите разкриват личността на своя носител. Въпреки, че съдържанието и остава скрито за околния свят, то нейния външен вид е един крещящ билборд, който изобразява мястото ни в живота. Заглеждайки се в чантата, която човек носи, можем лесно да добием представа за социалния му статут, възраст и индивидуални предпочитания.

История на дамската чантата

Известен факт е, че чантите се употребяват още от много древни времена. Преди векове не само приложението, но и вида на чантите е бил по-различен. В стилно отношение, чантите претърпели еволюция в периода от 1800-та година до към 20-ти век, като през този период се променял не само дизайна им, но и формата. Промените се дължали основно на промяната в стиловете на обличане. Чантите претърпявали промени и по отношение на размера.

Защо да изберем чанта от естествена кожа

Материята е същността на вашата чанта. Ето защо е от съществено значение да я изберете внимателно. Ще използвате чантата си всеки ден, затова се предпочита качествен материал, който да гарантира дълъг живот на Вашето бижу: естествен велур, плат или естествена кожа са сред предпочитаните материали. Качественият материал не само ще издържи по-дълго, но и ще ви позволи да носите по-голямо тегло.

Естествената кожа е значително по-здрава и устойчива във времето от изкуствената. Макар и обработена естествената кожа е естествен материал и като цяло се държи, като такъв – тя диша, по-еластична е и комфортна на допир.

Цвят на чантата

Цветът на Вашата любима чанта е почти толкова важен, колкото и материала, но преди всичко изборът на цвят от палитрата е въпрос на личен вкус. Всъщност чантата е предимно аксесоар: следователно е възможност да подсили тоалета Ви и да бъде акцент. За класическа визия, изберете цветове като: пудра, бежово, камел, черно.

Как да изберем подходящ модел за нас

Ако предпочитате по-спортни дрехи, то и тя трябва да бъде такава. Това в никакъв случай не означава, че не бихте изглеждали стилно. Ако се придържате към елегантна визия, класическите модели са най-подходящи. Отново могат да бъдат в малки или по-големи размери, в зависимост от предпочитанията ви. Съветваме ви също така и да експериментирате и да залагате на различни видове, които не са типични за вас. Възможно е да преоткриете нов стил, който ви кара да се чувствате и изглеждате добре.

1. Чанта тип раница

Удобна и младежка, този тип чанта е много подходящ за приятна разходка в парка, излизане с приятелки или просто когато нямате достатъчно място в дамската си чанта. Страхотно допълнение за всеки кежуъл тоалет и сезон. Съчетава се много добре с кецове или може да е закачлив елемент към всяка дреха.

2. Чанта тип торба

От велур, кожа или с открояващи се акценти, чантата тип торба пасва на всяко настроение и е идеална за ежедневието. Чудесен избор на чанта за жени, на които им се налага да носят повечко неща със себе си. Дизайна най-често е с едно отделение, което помага за по-лесното намиране на това, което търсим вътре.

3. Чанта с принт

damska chanta

Изчистените и едноцветни чанти се съчетават добре с всичко и са комплимент към всяко облекло. Чантата с принт е тази, която показва характер и определено грабва вниманието. Винаги добра идея за допълнение към монохромни тоалети.

 4.Малка дамска чанта

damska chanta

Малката чанта е подходяща за различни поводи – може да изберете както официални малки чанти, така и чанти, подходящи за разходки, работа, дори спорт. Малката чанта не тежи и не заема място, с компактен размер e и събира всичко необходимо като мобилен телефон, ключове, портфейл и дори някоя малка глезотия – гланц за устни, любимото червило, парфюм.

Сподели този пост